Wesp (Vespula Vulgaris)

 

De talrijke soorten wespen vormen een superfamilie van de groep van Hymenoptera Aculéates (Hymenoptera waarin de steriele wijfjes een DART dragen). De wespen familie omvat eenzame en sociale insecten. Al deze soorten, die in grootte, vorm en kleur variëren, hebben echter één gemeenschappelijk punt: hun larven voeden zich met diervoeder.

Ze leven in rudimentaire bijen, meestal tunnels gegraven in de grond of dood hout. Voor het leggen van eieren, slaan ze de insecten die ze hebben gebeten. Omdat deze niet dood zijn, maar alleen verlamd door het GIF, ze niet ontbinden, en de larven hebben genoeg om zichzelf te voeden tot hun rijpheid. De mannetjes en de nieuwe koninginnen zijn geboren aan het einde van de zomer, die ook markeert het einde van het paaien. Met praktisch niet meer te verstrekken werk, spreidden de arbeiders uit in de gebieden en de boomgaarden, gekruide omhoog het fruit of vulden met nectar.

Ze worden beschouwd als schadelijk omdat ze niet, zoals bijen, bestuivende agenten. In feite is de schade die ze doen is echt minimaal, en ze alleen steken wanneer ze worden aangevallen. Ze sterven allemaal in de herfst, met uitzondering van de bevruchte koninginnen, die zal verschijnen in het voorjaar.