Fly (muskusa binnenlandse)

 

De binnenlandse vlieg, één van de meest bekende en wijdverspreide insecten, niet alleen ergert: het is één van de belangrijkste kiem dragers. Zijn lichaam wemelt van duizenden bacteriën, voornamelijk vervoerd op de haren van de poten of ingeslikt en braakte. Ze zet ze dan op het voedsel. Dit is hoe het verspreidt talloze ziekten, waaronder tyfus, dysenterie, tuberculose en poliomyelitis.

De vrouwelijke vlieg, de meest voorkomende en meest bekende insect in de menselijke bewoning kan leggen 500 witte en ovale eieren, deze Luik in 24 uur, de transformatie die het ei leidt tot de volwassene duurt 2 weken, maar bij goed weer, broedeieren kan optreden In een paar uur en de volwassen stadium kan worden bereikt in 10 dagen.

Het is slechts twee weken na het paaien dat de jonge vrouwen leggen op hun beurt, zodat de korte interval tussen elke generatie maakt het mogelijk de vermenigvuldiging van de soort in een angstaanjagend tempo. De voorkeurs broedgebieden zijn vuiligheid, uitwerpselen, uitwerpselen, detritus. Het steekt niet maar het is een gevaarlijk insect, omdat het om het even wat eet en vaak kiemen van mest aan ons voedsel draagt.