Mier (Formica spp.)

Habitats
Mieren leven in de grond, de galeries ze graven er zijn talrijk en goed vertakt. Het ontwerp van deze is intelligent, inderdaad, het is bijna onmogelijk om een nest te verdrinken, veel overleving kamers te beschermen tegen verdrinking. Ze vaak ook Lodge onder stenen, stammen en dood hout. Sommige soorten vestigen zich in de huizen.

Indeling
Orde: HyménoptèresSous bestel: ApocritesClasse: insecten
Subklasse: Pterygota

Levensstijl
Mieren leven in hiërarchische samenlevingen die enkele honderden of zelfs enkele duizenden individuen. Deze kolonies zijn grotendeels samengesteld uit arbeiders, steriele wijfjes, die voor opdracht het behoud van Anthill en het fokken van de larven hebben. Sommige mannetjes maken deel uit van deze kleine wereld. Een of meer koninginnen zijn aan het hoofd van dit bedrijf wiens enige functie is het leggen.

Anatomie 
Insect van een lengte variërend van 7 tot 15 mm, afhankelijk van de soort in onze regio's. Aantal soorten zijn bekend (Myrmicides 2500-Formicides 2200)

Wijze van reproductie 
Je hebt misschien al had dit onaangename ongeluk in een plaats in uw huis….. Als algemene regel aan het einde van de zomer, op een bepaalde plaats, seksuele volwassenen van dezelfde soort vliegen samen op dezelfde dag. Deze "vliegende mieren" doen hun bruids vlucht. Paren vorm en doe me op de grond voor, waar het koppelen plaatsvindt. De mannetjes sterven kort daarna en de bevruchte vrouwtjes verliezen hun vleugels.

Food mode
Afhankelijk van de soort, de werknemers oogst planten, stuifmeel en nectar. De bladluizen of "melkkoeien" van mieren, bieden ons een uitstekend voorbeeld van intelligente medeplichtigheid. Inderdaad, de bladluizen van uw rozen worden gevoed met het SAP van de jonge knoppen en de meest tedere delen van de plant, produceren ze een suikerachtige stof, genaamd "honingdauw" die haast om te komen tot een veelheid van werknemers te plukken in een onophoudelijke ballet. Aan de andere kant de mieren ontdoen van de roofdieren van de laatste. Ze vangen ook kleine dieren (rupsen).