Kakkerlak (Blattella Germaans)

 

Habitats
Kakkerlakken genoemd ook kakkerlakken, kakkerlakken, wonen in gebouwen, huizen, ongeveer 3500 soorten zijn tot nu toe opgesomd, sommige van hen, leven in de natuur verborgen onder bladeren, stenen, enz. In Europa zijn de Duitse kakkerlak, de Oosterse en de Amerikaan in het bijzonder ondervonden.

Indeling
Naam: blatta SP.
Orde: Dictyoptères
Klasse: insecten
Subklasse: Pterygota

Levensstijl 
Kakkerlakken zijn photophobes, dus voor de duur van de dag dat ze verbergen en het is in de schemering dat ze kunnen worden gespot. In de huizen zodra de nacht komt, zoeken ze naar voedsel en als we het licht van de kamer waar ze zijn, een paar seconden zal genoeg zijn om te verbergen onder het meubilair. Ze vliegen weinig of helemaal niet, maar lopen erg snel!

Anatomie
Insect van een lengte variërend 1 tot 4 cm, de kakkerlak heeft een zachte en ovale lichaam. Het heeft twee zeer lange antennes van opmerkelijke gevoeligheid. De stijve vleugels riepen ook Elytra, behandelen zijn lichaam. Zijn kleur volgens de soort is vaak bruin of zwart. Zijn poten zijn harige en vector veel plagen. Onderzoek heeft aangetoond dat hun uitwerpselen, in sèchant, snel tot een soort van zeer licht stof, die onder het effect van de vele luchtbewegingen van een normale woning verspreid in deze, waardoor allergieën specifiek voor de luchtwegen.

Wijze van reproductie
Kakkerlakken ras het hele jaar door, de mate van vochtigheid, omgevingstemperatuur en de toegang tot voedsel zijn belangrijke factoren voor kwantitatieve Fecundity. Net als elk individu, ongeacht zijn soort, ze graag een goed gevoel en veilig. De eieren, in het algemeen, 12 tot 50 worden gelegd in een envelop (OOTHECA) dat het vrouwtje draagt op het puntje van de buik en worden gedeponeerd kort voor het uitbroeden, zodat de larven die komen zal onmiddellijk Rui in kleine kakkerlakken zonder vleugels. Na een paar maanden (5 tot 12 Rui) zijn ze volwassenen. In goede levensomstandigheden, een temperatuur van 25 tot 32 graden en een vochtgehalte van 70 procent, de vruchtbaarheid kan worden exponentieel. Een paar kan genereren 100,0000 personen!

Food mode
De kakkerlak is omnivoor, het voedt zich op alle soorten voedsel afval of niet. Zijn snelle kan bereiken ongeveer tien dagen, maar in werkelijkheid zijn doodsoorzaak is dorst. Onophoudelijk zoekt zij naar de minste molecule van water essentieel voor haar overleving. Het is op dit laatste punt dat onderzoekers hebben bevallen van een misleiding, waardoor de groei van individuen te voorkomen dat te overvloedig in stedelijke omgevingen, omdat ze overal….. of bijna…!!