Chip (Ctenocephalides Canis/Felis Felis)

.

Habitats 
De vlooien van de kat "Ctenocephalides Felis Felis" en de hond "Ctenocephalides Canis" zijn zeer dichte soorten. Hun voorkeur habitats zijn hun gastheer en de omliggende gebieden, de laag van het dier, het tapijt, enz.

Indeling
Naam: Ctenocephalides
Orde: Syphonatères
Klasse: insecten
Subklasse: Pterygota

Levensstijl 
Parasitisme van honden door vlooien is uiterst frequent, betreft het ongeveer 35% van de geraadpleegde dieren. Als verschillende soorten vlooien kunnen worden waargenomen bij honden en katten, het is de kat vlooien die het vaakst gevonden in deze twee soorten van de binnenlandse carnivoren. We gaan hier richten op de Cat-chip. Zodra de cocon is vrijgegeven, de volwassen vlo begint te zoeken naar een host, en is aangetrokken tot huisdieren door middel van stimuli zoals lichaamswarmte, bewegingen (schaduw en licht) en de ademhaling (hexhalation van C0 ²). In tegenstelling tot zijn larve, beweegt het zich naar de oppervlakte van de tapijten en het eind van de installaties, die zijn kansen van vergadering met een gastheer vergroot. Ze kan overleven enkele dagen voor het nemen van haar eerste bloed maaltijd. Deze overleving vóór de eerste maaltijd wordt beïnvloed door vele milieufactoren, zoals temperatuur en de vochtigheidsgraad van omringende lucht. Tot slot, volwassenen zijn niet erg resistent tegen kou en droogte. Vlooien overleven met accessoire hosts, zoals de binnenlandse hond, maar ook op toevallige hosts, zoals de Warren Rabbit, de zwarte rat, de Noorwegen, de Vos en ook het vee, geiten, schapen, paard en man! De vlo kan ook de winter te weerstaan door het invullen van de cyclus in woningen, of door uitgestelde ontwikkeling van onvolwassen, in kelders en zolders beschermd en bezocht door potentiële gastheren (rat, wezel, fret, Badger). De volwassen vlo zal blijven op zijn gastheer voor de rest van zijn leven, tenzij het wordt verdreven of ingeslikt tijdens de lèchage (toilet van de kat). Echter, ze is in staat om een gastheer te verlaten bij de dood van het, wat resulteert in een verlaging van de lichaamstemperatuur of om te ontsnappen aan de grooming. De activiteit van de kat lèchage laat hem om zich te ontdoen van een groot aantal vlooien door de inname van hen. Bijvoorbeeld, als de kat kan zelf bruidegom vrij, slechts 22% van de vlooien zijn levend gevonden na 22 dagen, en de aanleg capaciteit van de laatstgenoemde daalt aanzienlijk. Onderzoek van de vacht van een besmette hond of kat niet systematisch toestaan dat vlooien worden waargenomen, tenzij er een massale besmetting. Aan de andere kant de aanwezigheid van vlooien uitwerpselen (uitwerpselen) is een teken van besmetting gemakkelijk te markeren (bruine korrels).

Anatomie
Een volwassen insect met een lengte variërend van 1 tot 8 mm, de chip heeft een lateraal afgeplatte lichaam, gekleurd van geel tot donker bruin en heeft geen vleugels. Een derde paar poten is vooral geschikt om te springen. De mondelinge delen zijn van een Jackhammer type. Tijdens de sprong, wordt de trekker verrijkt door een proteïne (geëindigd) met sterke elastische macht die twee "lentes" vormt die tussen de thorax en de achterste ledematen van het insect worden gevestigd. Chip Jumping is een opmerkelijke technische prestatie; Omgezet op een menselijke schaal, zou een spaander sprong aan de hoogte van de toren van Eiffel met een aanzienlijke g versnelling corresponderen (140 g van kracht Gravitionnelle tegen 6 g voor een vechter proef). Merk ook op dat de chip kan uitvoeren tot 600 sprongen per uur en trekken 400 keer zijn eigen gewicht.

Wijze van reproductie
Vlooien ras het hele jaar door, de mate van relatieve vochtigheid (> 30%), omgevingstemperatuur (16 tot 27 °) en de toegang tot voedsel zijn belangrijke factoren voor kwantitatieve Fecundity. Eieren broeden over het algemeen in een periode van een tot tien dagen, bijvoorbeeld: 36 uur bij 35 ° en 3 dagen bij 21 ° (relatieve vochtigheid 75%). De larve fase bestaat uit 3 stadia, zodat de larve een nimf wordt, zijn grootte die van 2 tot 5 mm stijgt. Ze hebben een vrij leven en voeden zich met verschillende organische afvalstoffen, met inbegrip van karkassen van larven, en ook uitwerpselen (uitwerpselen) van volwassen vlooien die onmisbaar zijn voor hun ontwikkeling. Hun bewegingen zijn willekeurig en de ontmoeting met de voedingsstoffen lijkt toevallige. De larve in tegenstelling tot de volwassen hoofd naar de donkere gebieden, zoals de diepte van tapijten en tapijten en besteden 80% van zijn tijd aan de basis van de vezels. Een goede stofzuiger verwijdert 90% van de eieren, maar slechts 15 tot 27% van de larven. Hun reis capaciteit is aanzienlijk: tot 46 cm op een tapijt en 3,30 m op een gladde vloer. In de laatste fase van de larve produceert een zeer kleverige zijde, de vorming van een cocon waarin het transformeert in een nimf: dit is het stadium van verpoppen. De cocon is wit en ovaal van vorm, het meet 5 mm lang en is plakkerig, dus het is snel bedekt met puin, wat het minder zichtbaar maakt. De duur van de larve fase varieert van 5 tot 11 dagen. Als de larven tijdens de vorming van Cocoon worden gestoord, komt het uit en vormt nieuwe in 50% van de gevallen, 40% van hen ontwikkelen zich in naakte poppen. De cocon is absoluut niet onmisbaar voor de ontwikkeling, omdat bijna 96% van de larven slagen in hun metamorfose zonder cocon. Het resultaat is dat als de cocon is niet onmisbaar, het is toch een bescherming complementair aan verschillende factoren, zoals temperatuur, de verliezen van de adequate vochtigheid en vooral de roofdieren (mieren). Gemiddeld in een huiselijke omgeving, de volledige cyclus is 3 tot 4 weken…

Verbazingwekkend
Zodra de cocon is vrijgegeven, de opkomende vrouw kan paren…; De paring vindt plaats op de rug van het mannetje. De duur van de eerste dekking bedraagt gemiddeld 63 minuten. De veelvoudige koppelingen zijn frequent en verhogen vruchtbaarheid; Aldus, produceerden verscheidene-vouwen bevruchte wijfjes een gemiddelde van 400,3 eieren (24 dagen periode) waarvan 182,8 eieren voor 61,7 eieren levensvatbaar waren, waarvan 19 voor enig-paring wijfjes haalbaar waren. Een wetenschappelijk experiment (Dryden) heeft gekwantificeerd totale paaien, die kan variëren tot 1745 eieren in 50 dagen en meer dan 2000 eieren tijdens de levensduur van de chip. (113 dagen) (Bron: de veterinaire bibliotheek van Nantes)